Neim korut, tietoja yrityksestä

Neim korut on perustettu vuonna 2009. Se on yhden naisen toiminimi, jonka y-tunnus on 2279480-9.

Koruilu on minulle harrastus päätyön ohessa, mutta koska myös jonkun verran myyn koruja, tarvitsin jalometallilain mukaiset leimausoikeudet ja näitä oikeuksia varten täytyy olla olemassa yritys. Kaikki hopeakoruni, joissa hopean määrä ylittää 10 grammaa on jalometallilain mukaan leimattu yrityksen nimileimalla NEIM sekä pitoisuusleimalla 925. Leimausoikeudet ovat kaikkien nähtävissä Tukesin ylläpitämässä nimileimarekisterissä.


Koska pidän itse tekemisestä, koitan tehdä mahdollisimman paljon itse. Kaikkea en kuitenkaan itse osaa eikä kaikkea ole edes järkevää valmistaa itse. Lähes kaikki lukot ostan valmiina ja osa kaulaketjuista on valmiina ostettuja. Muuten valmistan ketjujen lenkit itse hopealangasta ja osan lenkeistä muotoilen ja juotan itse.


Olen korujen tekemisen suhteen harrastelija. Olen käynyt muutaman lyhyen kurssin eri tekniikoista, mutta muuten opetellut tekniikoita itsekseni - opettele ja erehdy - menetelmällä. Mielestäni käsitöissä saa näkyä käsityön jälki eikä tarkoitukseni ole pyrkiä teolliseen lopputulokseen. Silti pyrin tekemään koruistani huolitellun näköisiä ja etenkin kestäviä. Hopeakoru on ikuinen, kun sitä hoitaa hyvin. Hopea tummuu käytössä, mutta sen voi kiillottaa uudelleen vaaleaksi ja kiiltäväksi lukemattomia kertoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti